2018/2019-es tanév 1.félév bejegyzései

 • Nyílt nap az iskolában 2019.01.07

  Olvasd tovább →
 • Ajándékozás 2018.12.22

  A Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános lskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat felhívására, miszerint várják olyan osztályközösségek jelentkezését, akik vállalják, hogy egy állami gondozásban élő gyermek számára ajándékcsomagot állítanak össze, iskolánkban négy osztály jelentkezett. Az akció célja, hogy egy gyermek sem maradjon személyre szóló ajándék nélkül.

  Az ajándékokat egy kis műsor keretében személyesen adták át.

  A 2.b és a 6. osztály egy testvérpárnak állított össze csomagot. Ők a műsoron kívül adták át az ajándékokat, mivel a testvérek családjukhoz utaztak. Az ajándék átadón így csak a 5. és 7. osztály vett részt személyesen. Örök élményt jelentett számukra látni a megajándékozottak örömét.

  Olvasd tovább →
 • Karácsonyi ünnepségünk képei 2018.12.21

  … albumba gyűjtve itt tallózhatók.

  Olvasd tovább →
 • Nálunk járt a Mikulás 2018.12.10
  Olvasd tovább →
 • Diákolimpikonok a Nyitrából 2018.12.03

  Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is megrendezte a DIÁKOLIMPIKONOK jutalmazási ünnepségét, melyen iskolánk tanulói is jutalomban részesültek. Azokat az ifjú sportolókat várják, akik az előző, – 2017/2018. – tanévben 1-3. helyezést értek el sportágukban az MDSZ által rendezett Országos Diákolimpia döntőjében.

  kötélugrás – I. kcs. I. helyezett Németh Hunor

  atlétika – II. kcs. többpróba I. helyezett Németh Borbála

  Olvasd tovább →
 • Angol Nyelvű Városi Versmondó Verseny 2018 2018.11.26

  Iskolánk Angol Nyelvi Munkaközössége az idei tanévben is megrendezte az Angol Nyelvű Városi Versmondó Versenyt. Tíz iskola közel 70 tanulója vett részt a versenyen. ( Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolája, Paragvári Általános Iskola, Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, Derkovits Gyula Általános Iskola, Oladi Általános Iskola, Szombathelyi Neumann János Általános Iskola, Zichy Antónia Általános Iskola Ikervár, Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola, Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola.)

  Minden tanuló minősített oklevelet és jutalomkönyvet kapott. Iskolánk tanulói is nagyon jól szerepeltek. Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját és gratulálunk a gyerekeknek.

  Eredményeink:

   

  Osztály

  Felkészítő tanár

  Minősítés

  Szabó Sebestyén

  1.o

  Csepregi-Molnár Adél

  ARANY – KÜLÖNDÍJ

  Takács Luca

  1.o

  Csepregi-Molnár Adél

  ARANY

  Bóna Laura

  2.b

  Tóth Flóra – Katicsné Dávid Erika

  EZÜST

  Jászberényi Tamara

  2.b

  Tóth Flóra – Katicsné Dávid Erika

  ARANY

  Németh-Steff Hanna

  2.a

  Sághy Rita

  ARANY

  Szanyi Fruzsina

  2.a

  Sághy Rita

  EZÜST

  Nagy Anna Róza

  3.o

  Martin Eszter

  ARANY

  Boros Fanni

  4.a

  Nagy–Szabó Iréne

  ARANY

  Szőnye Viktória

  4.a

  Berta-Csanádi Veronika

  ARANY

  Oláh Gabriella

  5.o

  Nagy–Szabó Iréne

  EZÜST

  Czenki Petra

  5.o

  Nagy-Szabó Iréne

  ARANY

  Darunday Llianne

  6.o.

  Sághy Rita

  ARANY

  Horváth Angéla

  6.o

  Sághy Rita

  ARANY

  Tajmel Anna – Ligler Emma

  7.o

  Vishal Luchoo

  ARANY

   

  Fotók és videók a következő linken:

  https://drive.google.com/open?id=1-7ShG79pjk-N0v0GHLzZtHrfoPGYEVhu

  Olvasd tovább →
 • Egészségnevelési projektnap 2018.11.25

  Iskolánkban 2018. 11. 10-én (szombaton) tartottuk az egészségnevelési projektnapot, melyet összekötöttünk a papírgyűjtéssel is.

  A gyerekek a projektnap során részt vettek játékos sorversenyen, ahol az alsós és felsős diákok mérhették össze ügyességüket. Alsó tagozaton első helyezést a ….. osztály; második helyezést a …… osztály és harmadik helyezést a ….. osztály ért el. Felső tagozaton első helyezést a 5. osztály; második helyezést a 7. osztály és harmadik helyezést a 6. osztály szerezte meg. A sportversenyen részt vevő összes tanuló a Szülői Munkaközösség jóvoltából müzli szeletet kapott, emellett a helyezést elért osztályok oklevélben is részesültek.

  Az osztályok a sportverseny mellett plakátot készítettek, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatban.

  Nagyon szép alkotások születtek, az első három helyezettet itt is oklevéllel jutalmaztuk. A Felsős munkaközösség tagjai szavazták meg a sorrendet, melynek eredménye alapján az első helyezett a 6. osztály, a második helyezett a z 5. osztály és a harmadik helyezett a 3. osztály lett. Gratulálunk nekik a szép teljesítményhez.

  A diákok gyümölcs- és zöldségszobrok alkotásával is kifejezhették elkötelezettségüket az egészséges életmód mellett. Ahogy a fényképek is bizonyítják, szerencsére kreativitásban nem volt hiány.

  Ezen programok mellett minden osztály 1-1 tanóra keretében részt vett a papírgyűjtésen is; 1-3. évfolyamos diákjaink az iskola udvarán segítettek a nagyobbak (4-8. osztályosok) által az iskolánk környékéről összegyűjtött papír válogatásában, elpakolásában.

  Olvasd tovább →
 • Szent Márton gyermekei 2018.11.07

  Iskolánk benevezett a Szent Márton programsorozat keretén belül szervezett Szent Márton gyermekei című helytörténeti felfedező játékba. A játék során az öt fős csapat megismerkedett a Szent Márton templom történetével, részt vettek Dr. Kiss Gábor régész előadásán a Szent Márton templomban. A diákok ellátogattak az Iseumba és megtekintették a Varázslás és csillaghit a rómaiaknál című kiállítást, ismerkedtek városunk ókori történelmével.

  A csapat tagjai voltak: Obál Bence, Pintér Kornél, Mosonyi-Nagy Máté, ötödik osztályos és Németh Steff Dániel, Hérincs Máté, hatodik osztályos tanulók. Kísérő tanár: Tóthné Takács Éva.

  A csoport zászlajának elkészítésében nyújtott segítségért köszönetet mondunk a Kézműves szakkör vezetőjének, Horváth Attilának.

  Olvasd tovább →