2018/2019-es tanév 1.félév bejegyzései

 • A nyílt nap képei 2019.01.28

   

  Olvasd tovább →
 • 2019.01.21. Területi úszóversenyen elért helyezések: 2019.01.24
  I. korcsoport – 50 m fiú mellúszás:
  1. helyezett: Grabarics Milán
  2. helyezett: Grabarics Gergő
  I. korcsoport – 50 m fiú hátúszás:
  2. helyezett: Grabarics Milán
  16. helyezett: Kemenesi Szilárd
  II. korcsoport – 50 m fiú gyorsúszás:
  3. helyezett: Spitzer Vendel
  II. korcsoport – 50 m fiú hátúszás:
  6. helyezett: Spitzer Vendel
  III. korcsoport – 100 m fiú hátúszás:
  5. helyezett: Spitzer Valter Gábor
  III. korcsoport – 100 m fiú mellúszás:
  7. helyezett: Spitzer Valter Gábor
  III. korcsoport – 100 m fiú gyorsúszás:
  8. helyezett: Spitzer Valter Gábor

   

  Olvasd tovább →
 • CROM Robotika Club működése 2019.01.23

  A Nyitra Utcai Általános Iskoláért alapítvány által támogatott klub működése az elmúlt évben is sok sikert hozott.

  A Word Robot Olympiad 2017-es világdöntőjén open kategóriában 12. helyezést elért csapat bemutatója a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban nagy sikert aratott.

  A bemutató hatására a város több iskolájában elindult a robotika oktatása Lego robotok használatával.

  A club vezetői Schubert József és Horváth Máté és a HBSZ-ben tanító Simon Zoltán, dr. Nemes József és dr. Gál László egyetemi docensek szervező munkájának eredményeként létre jött az „Első szombathelyi robotverseny”. A versenyen általános és középiskolás csapatok indultak. A WRO regular kategóriájának mintájára megalkotott vonalkövetési feladatot kellett teljesíteni. A CROM csapata (Vaskó Cintia, Kalocsai Zoltán, Kovács Előd) nagy hajrában sikert aratott. Jól szerepeltek a klubbot képviselve Vaskó Cintia, Kalocsai Zoltán egy soproni programozási versenyen is.

  Az év nagy eseményét a WRO nemzeti döntőjét 2018-ban is Tatabányán szervezte meg az Edutus Főiskola mint projektgazda. Mindhárom kategóriában – open, regular, robotfoci – indult csapat. Az open kategóriában szereplő csapat II. helyezést ért el hordozható, automatizált növényházával. A robotfoci csapat – Scoregasm – fölényes győzelmet aratott és ennek eredményeként ősszel részt vehettek a Thaiföldön megtartott világkupán.

  A klub több bemutatón vett részt, népszerűsítve tevékenységüket és a robotikát is.

  Az előző év során több tanulónk bekapcsolódott a klub munkájába. Ők a jövő nagy ígéretei, hiszen még sokat kell tanulniuk ahhoz, hogy működő projekteket tudjanak létrehozni. A klubbon belül most sumo robotok fejlesztése folyik, egymás közötti bajnokság lesz majd a megmérettetés.

  Fontos kérdés a működéshez szükséges anyagi alapok megteremtése. Ebben az évben is számos forrásból kaptak támogatást. Pályázatok, cégek és magánszemélyek adományai, segítsége mellett jelentős volt az önkormányzat támogatása is.

  A kreatív alkotó munka elismeréseként a 2019. évi Városi és Megyei bál jótékonysági célú bevételét a CROM ROBOTIKA CLUB kapta. Ez az összeg jó alapot ad a működéshez ebben az évben.

  Működik a klub honlapja: cromrobot.hu és Facebook oldala facebook.com/CROMHungary, amely jól bemutatja működésüket.

   

  Olvasd tovább →
 • Iskolák jégen 2019.01.14

  2019. január 10-én ismét megrendezésre került a Városi Diáksport Bizottság szervezésében az “Iskolák a jégen” városi sportvetélkedő, mely versenyzési, szórakozási lehetőséget biztosított a Városi Műjégpályán a korcsolyázást szerető diákoknak.

  6+2 fős csapatok játékos ügyességi feladatokban, sor- és váltóverseny formájában mérhették össze korcsolyatudásukat és kitartásukat.

  Tanulóink mind a fiú, mind a leány kategóriában eredményesen képviselték iskolánkat.

  Bár a tisztes helytállás mellett néha estünk-keltünk, csúsztunk-másztunk is, mindenki nagyon jól szórakozott, sokat nevet és vidám volt.

  De talán mégis a legfontosabb:
  Látni lehetett az arcokon, hogy kedvet és motivációt kaptak ahhoz, hogy ezután még több időt töltsenek a jégen…

  Olvasd tovább →
 • Nyílt nap az iskolában 2019.01.07

  Olvasd tovább →
 • Ajándékozás 2018.12.22

  A Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános lskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat felhívására, miszerint várják olyan osztályközösségek jelentkezését, akik vállalják, hogy egy állami gondozásban élő gyermek számára ajándékcsomagot állítanak össze, iskolánkban négy osztály jelentkezett. Az akció célja, hogy egy gyermek sem maradjon személyre szóló ajándék nélkül.

  Az ajándékokat egy kis műsor keretében személyesen adták át.

  A 2.b és a 6. osztály egy testvérpárnak állított össze csomagot. Ők a műsoron kívül adták át az ajándékokat, mivel a testvérek családjukhoz utaztak. Az ajándék átadón így csak a 5. és 7. osztály vett részt személyesen. Örök élményt jelentett számukra látni a megajándékozottak örömét.

  Olvasd tovább →
 • Karácsonyi ünnepségünk képei 2018.12.21

  … albumba gyűjtve itt tallózhatók.

  Olvasd tovább →
 • Nálunk járt a Mikulás 2018.12.10
  Olvasd tovább →