Ajándékozás a gyermekotthonban

2020.01.06

Iskolánk több osztálya csatlakozott a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és TEGYESZ kezdeményezésében szervezett Vasi Karácsony kezdeményezéséhez. Az osztályok egy-egy állami gondozott gyermek kívánságát teljesítve az Ernuszt Kelemen Gyermekotthonban adták át az ajándékukat. A kezdeményezésben az 1. b osztály, a 3. b osztály, az 5. b osztály, a 6. osztály és a 7. osztály vett részt.

Iskolánk 4. osztálya is csatlakozott a Vasi Karácsony kezdeményezéséhez. Ők a Rumi Gyermekotthon velük egykorú lakóját ajándékozták meg. Kérése játékbaba, babakocsi és mikrofon volt. Ezen kívül babahordozó, édesség, karácsonyi díszek, könyvek és plüssjátékok is kerültek csomagjába. Az ajándék átadására 2019. dec. 23-án az otthon karácsonyi műsorán került sor.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.