Szülői közösség

Kedves Látogató!

Köszöntelek a Nyitra Utcai Általános Iskola honlapján a Szülői Közösség nevében. Engedd meg, hogy bemutassam Neked pár mondatban kis csapatunkat, munkánkat, tevékenységünket.

A gyerekek sikeres képzésének és nevelésének fontos feltétele a diákok, a szülők és a tanárok közötti jó kapcsolat.

A Szülői Közösség tevékenysége:

  • Együttműködés az iskola vezetésével, tantestületével, valamennyi dolgozójával –lehetőségeihez mérten – az iskolai élet minden területén, a tanulmányi élettől a szabadidős programokig.
  • Információk továbbítása: Az iskolán belül a Szülői Közösség tájékoztató munkájának nagy jelentősége van. Sok probléma forrása a hiányzó, illetve a pontatlan kommunikáció, ezért törekszünk a lehető legjobb kommunikációra. Jelenleg szülői értekezletek alkalmával, illetve „info-levelekkel” tartjuk a kapcsolatot. Ezekben tájékoztatjuk a szülőket minden fontos témáról (iskolai határozatok, személyi változások, iskolai rendezvények, iskolai programok stb.).
  • Osztályfőnökök támogatása: Folyamatos, jó kapcsolatot ápolunk az osztályfőnökökkel, napi kapcsolatban vagyunk velük. Az osztályokat érintő információkat továbbítjuk a szülők felé, segítünk a közösség formálásához, erősítéséhez szükséges osztályprogramok szervezésében, lebonyolításában, az osztályok díszítésében.
  • Országos versenyek támogatása: Folyamatos, jó kapcsolatot ápolunk a DÖK-kel, az országos versenyekre való eljutásban, felkészülésben támogatjuk a diákokat, a tanárokat.
  • Az iskolai programok támogatása, szervezésének segítségével: Jó kapcsolatot ápolunk az iskola vezetésével is, segítünk az iskolai programok megszervezésében, lebonyolításában. Most már hagyomány jelleggel, sikeresen szervezi meg az iskola Szülői Közössége minden évben az Adventi vásárt, és a Szülő-pedagógus bált, amelyeken mindig nagyon jó a hangulat vár mindenki érdeklődőt.
  • Együttműködés az esetleges konfliktusok megoldásában: Az esetleges konfliktusok megoldása érdekében az iskola vezetése és a Szülői Közösség megbeszélést tart, amelyen minden témát átbeszélünk, a felmerülő problémákat megoldjuk.

Jó gyerek + Jó pedagógus + Jó szülő = KIVÁLÓ ISKOLA

Nálunk minden adott!!! Reméljük hamarosan Téged is köreinkben üdvözölhetünk!

Várunk szeretettel!

Nyitra Utcai Általános Iskola

Szülői Közössége

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.