Természettudományos bemutató és interaktív kiállítás (2021. június 11. péntek)

2021.06.08

Kedves tanulók!

Pénteken az iskola tanulói egy olyan érdekes programon vehetnek részt, amilyent a fizika szakkörösök a napközis csoportok számára korábban, szűkebb keretek között már többször is megrendeztek.

Tavaly szerettük volna az egész iskolát érintően megszervezni, de a járványhelyzet ezt lehetetlenné tette, ezért most először van erre lehetőség.

Az első 3 órában minden osztály kis csoportokban állomásokat járva vesz részt ezen a rendezvényen, ezért a nagyobb létszámú osztályokat majd ketté kell osztani (kb. 16 fő).

A feladatok megoldásához minden csoportban szükség lesz saját okostelefonra, az alsó osztályokban elegendő, ha a csoportvezető tanárnál lesz egy okoseszköz (telefon, tablet).

Készüljetek a bicikli lassúsági versenyre is, ezért csoportonként hozzatok legalább kettő kerékpárt!

Mindenképpen hozzatok magatokkal íráshoz és rajzoláshoz szükséges eszközöket (toll, rajztábla, grafit- és színes ceruza), mert utolsó feladatként élményeiteket kell papírra vetni.

Az előkészületekben és a lebonyolításban sok tanuló vesz részt (a 6. és a 4. osztályból néhány kisegítő valamint minden 7-8. osztályos tanuló), hogy sikerüljön megvalósítani ezt a programot.

Reméljük, mindenkinek kellemes élményben lesz része!

Jó szórakozást kívánunk!

A program szervezői

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.