Angol Nyelvű Városi/ Megyei Versmondó Verseny 2021 – Nyitra Utcai Általános Iskola

2021.06.05

Iskolánk Angol Nyelvi Munkaközössége 13. alkalommal rendezte meg az ANGOL NYELVŰ VÁROSI/ MEGYEI VERSMONDÓ VERSENYt. Az idei tanév nagy kihívások elé állított bennünket. A kialakult járványügyi helyzet miatt őszről tavaszra kellett elhalasztanunk a versenyt, de sajnos áprilisban is csak online módon tudtuk lebonyolítani. Emiatt nehezebb volt a tanulók felkészülése és felkészítése, de nagy örömünkre szolgált, hogy még így is iskolánkkal együtt tíz iskola 62 tanulója vett részt a megmérettetésen.

A versenyt két kategóriában hirdettük meg, külön az alsó és felső tagozatos tanulók számára. 41 alsós és 21 felsős tanuló szavalta el és küldte be a versét. Mindkét szekcióban elismert szakmai zsűri bírálta a produkciókat, ahol a hagyományainknak megfelelően arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a versmondásokat. Minden tanuló a minősítését tanúsító általunk tervezett, egyedi oklevélben és jutalomkönyvben részesült. Iskolánk tanulói is nagyon jól szerepeltek.

Pukler Hanga Eszter 1.o- arany minősítés

Gallos Zalán 1.o- ezüst minősítés

Réthi Csongor-2.a- ezüst minősítés

Póczik Bence-2.a- ezüst minősítés

Vas Izabella 2.b –arany minősítés

Győrvári Lili Anna 3.o – arany minősítés

Takács Luca-3.o – arany minősítés

Bóna Laura 4.b –arany minősítés

Gáspár Viktória 4.b –arany minősítés

Szalóky Dorina 5.o –arany minősítés

Novák Nóra 5.o- ezüst minősítés

Vincze Bence 6.a –ezüst minősítés

Horváth Angéla 7.o –ezüst minősítés

Felkészítő tanáraik voltak: Szántai Szilvia, Csepregi- Molnár Adél, Tóth Flóra, Lengyel Lilla, Nagy-Szabó Iréne és Sághy Rita.

Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját és gratulálunk a gyerekeknek. Továbbá köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon is hozzájárult, hogy sikeresen megrendezhettük a versenyt.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.