HALLOWEEN Projectnap

2022.12.05
Október végén csontvázak, boszorkányok, vámpírok és egyéb ijesztő lények szállták meg iskolánkat.
No, de igazából senki sem ijedt meg tőlük, ugyanis ezek a teremtmények az angol projectnapra jöttek, hogy megismerkedjenek a kelta ünneppel, a Halloween-nel. Két tanítási nyelvű iskolaként fontosnak tartjuk az angol kultúra, az angolul beszélő országok és azok ünnepeinek megismerését.
Ezen a napon különböző feladatok vártak az alsó és felső tagozatosokra, ahol életkoruknak megfelelően megismerkedhettek a Halloween eredetével, ügyességi feladatokban bizonyíthatták, hogy például ki a legjobb ’szellemhajtó, vagy seprűn száguldó boszorkány, és kézműves feladatok is várták őket. Természetesen a jelmezfelvonulás nagy sikert aratott és rendkívül ízletes-ijesztő sütiket kóstolhattunk meg.
Előzetes feladatként a DÖK meghirdette a tökfaragó és a szellemkészsítő versenyt.
A tökfaragó verseny helyezettjei:
1. hely: Szalai-Erhardt Áron 2.a és Horváth Dávid 1.b
2. hely: Csepregi Panna 2.b
3. hely: Szabó Zoé 1.a
Különdíj: Körtvélyes Eszter 4.b és Körtvélyes Zoárd 1.a
A szellemkészítő verseny győztese: 1. hely: Körtvélyes Eszter és Körtvélyes Zoárd
A sütiverseny helyezettjei:
1. hely: Győrvári Lili Anna 5.o.
2. hely: Tamás Ádám 3.o.
             Stróbl Ádám 2.a
             Idaházi Anna 5.o.
3. hely: Németh László Nimród 3. o.
Mindenki nagyon jól érezte magát. Jövőre újra mókázunk!
Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.