Nyitra Angol Városi Versmondó Verseny 2022

2022.12.05
2022. november 24-én az Angol Nyelvi Munkaközösség 15. alkalommal szervezte meg a hagyományos megyei versmondó versenyt. A szombathelyi iskolákon kívül Körmendről, Szentgotthárdról és Ikervárról is érkeztek versenyzők. A versmondás közösségi élmény, amelynek során különleges kapcsolat alakul ki a versmondók és a közönség között. Két év után végre a tanulók átérezhették a valódi közönség előtti versmondás izgalmát, mi pedig élvezhettük a gyerekek színvonalas előadásait.
Iskolánkkal együtt tizenkét iskola 74 tanulója jelentkezett a versenyre, – 38 alsós és 36 felsős-néhányan azonban betegség miatt nem tudtak részt venni. A hagyományokhoz híven, két helyszínen folyt a megmérettetés, külön versenyeztek az alsó és felső tagozatos tanulók. Mindkét helyszínen elismert szakmai zsűri bírálta a produkciókat. A felső tagozatos tanulókat Wagner Anikó és Riffel Katalin egyetemi oktatók minősítették már 15. alkalommal, alsóban pedig Christopher MacDonald és Vishalveer Luchoo nyelvi lektorok értékelték a versmondókat. Minden tanuló arany, ezüst vagy bronz minősítéssel ellátott oklevélben és jutalomkönyvben részesült.
Iskolánk tanulói nagyon szép eredményeket értek el.
Fazekas Zoé 1.a SILVER
Bonyhádi Sári 2.a SILVER
Nèmeth Frida 2.a GOLD
Marosits Szonja 2.b GOLD és különdíj
Póczik Panna ès Ràba Soma 3.o GOLD
Bóna Ádám 4.a SILVER
Németh Anna 4.a GOLD
Bóna Laura 6.a SILVER
Gáspár Viktória 6.a GOLD és különdíj
Erdélyi Zsófia 8.a GOLD és különdíj
Felkészítő tanáraik voltak: Berta-Csanádi Veronika, Csepregi- Molnár Adél, Németh Krisztina, Vishalver Luchoo és Sághy Rita.
Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját és gratulálunk a gyerekeknek. Köszönjük az Önkormányzatnak, iskolánk alapítványának, a DÖK-nek és az Oxford kiadónak a támogatását. Továbbá köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult, hogy sikeresen megrendezhettük a versenyt.
Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.