Hangszerbemutató a Nyitrában

2023.04.27

Ma délelőtt iskolánk első és második évfolyamos diákjai a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola-AMI tanárainak hangszerbemutatóját tekinthették meg az iskola tornatermében.
Megismerkedhettek például a hegedűvel, a klarinéttal, a trombitával, a szaxofonnal, a vadászkürttel és más hangszerekkel, meghallgathattak ismerős dallamokat is ezek megszólaltatásával.

Az érdeklődő kisdiákok maguk is kipróbálhatják a hangszereket a zeneiskolában a május 8-án 15 órától tartandó nyílt napon.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.