Költészet napja a Nyitrában

2024.04.14

Április 11-e, a magyar költészet napja, a közös versmondásról szólt iskolánkban. A reggeli sorakozó után a 8. osztály szavalta el József Attila Születésnapomra című versét az iskola közössége előtt.

Példájukat több osztály is követte (1.b, 2.a, 4,. 7.a és 7.b), így szinte minden szünetben versmondástól volt hangos az iskola, mely igazi közösségi élményt jelentett a szavalóknak és a hallgatóságnak egyaránt.

 

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.