Madarak és Fák Napja területi verseny 2. hely

2024.04.18

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából 1997-től szervezi meg az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára a Madarak és Fák Napja csapatversenyt.

A verseny területi fordulójának a  Szombathelyi Erdészeti Zrt. adott otthon, melyre 9 csapat nevezett. Ezzel Vas megye a harmadik legtöbb csapatot versenyeztető terület lett az országban.

A verseny idei témái az Év Madara (kerecsensólyom), Lepkéje (közönséges medvelepke), Hüllője (kaszpi haragossikló) és Fája (közönséges bükk), valamint a Hortobágyi Nemzeti Parkkal kapcsolatos területismeret voltak, kiegészítve 20 madárfaj hangjának felismeréssel. A területi forduló második részeként a diákoknak 20 madárfajt kellett képről felismernük.

Iskolánk csapata 1 ponttal lemaradva az előkelő 2. helyen végzett!

Diákjaink felkészülésének részét képezte a Tömördi Madárvárta rendszeres látogatása, az ott lévő tudományos munkába való becsatlakozás. Tanulóink remekül helytálltak a komplex feladatok megoldásában, a madárhang-felismerésben hibát sem ejtve. Teljesítményükkel mindenképpen tovább öregbítették iskolánk hírét.

A csapat tagjai: Hajas Nóra (8. osztály), Lendvai Zsaklin (7./B. osztály) és Győrvári Lili Anna (6. osztály)

Felkészítő tanáruk: Takács Péter

Gratulálunk a szép eredményhez!

Fotók: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.