Nyitra Angol Megyei Versmondó Verseny 2021

2021.12.17

 

Iskolánk Angol Nyelvi Munkaközössége 14. alkalommal rendezte meg az ANGOL NYELVŰ MEGYEI VERSMONDÓ VERSENY-t novemberben.  Nagyon szerettük volna jelenlétiben megtartani a versenyt, de a tavalyi évhez hasonlóan, idén sem a megszokott körülmények között, hanem ’online’ tudtuk csak lebonyolítani. A versmondás közösségi élmény, amelynek során különleges kapcsolat alakul ki a versmondók és a közönség között, ami most hiányzott, ez derült ki a verseny utáni visszajelzésekből is. Ennek ellenére a tavalyi versenyhez képest nőtt a résztvevő gyermekek száma, és sok ismerős, visszatérő arccal találkoztunk. Iskolánkkal együtt tíz iskola 73 tanulója vett részt a megmérettetésen.

A versenyt két kategóriában hirdettük meg, külön az alsó és felső tagozatos tanulók számára. 47 alsós és 26 felsős tanuló szavalta el és küldte be a versét. Mindkét szekcióban elismert szakmai zsűri bírálta a produkciókat, ahol a hagyományainknak megfelelően arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a versmondásokat. Minden tanuló a minősítését tanúsító általunk tervezett, egyedi oklevélben és jutalomkönyvben részesült. Iskolánk tanulói nagyon szép eredményeket értek el.

Németh Frida 1.a- GOLD

Bonyhádi Sári 1.a- SILVER

Csepregi Panna 1.b- SILVER

Déri Kiara 1.b-SILVER

Paksa Csenge Júlia 2.o -SILVER

Gallos Zalán 2.o- GOLD

Gáspár Rebeka 2.o-SILVER

Bóna Ádám 3.a- GOLD

Réthi Csongor 3.a-SILVER

Mravecz Magdaléna 3.b-SILVER

Vas Izabella 3.b- SILVER

Győrvári Lili 4.o- GOLD

Alexy Lilián Lourdes 4.o GOLD

Szabó Sebestyén 4.o- GOLD

Bóna Laura 5.b- GOLD

Gáspár Viktória 5.b- GOLD

Szalóky Dorina 6.o- GOLD

Vincze Bence 7.a- GOLD

 

Felkészítő tanáraik voltak: Berta-Csanádi Veronika, Csepregi- Molnár Adél, Lengyel Lilla, Nagy-Szabó Iréne, Németh Krisztina, Tóth Flóra, Lengyel Lilla, és Sághy Rita.

Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját és gratulálunk a gyerekeknek. Köszönjük az Önkormányzatnak, az Oxford és az MM Publication kiadóknak, és az AGS-nek a támogatását. Továbbá köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult, hogy sikeresen megrendezhettük a versenyt.

 

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.