Országos sikerek madártanból

2024.05.14

Idén számos biológiához köthető versenyen szerepeltek sikerrel iskolánk tanulói, ezekről korábban is számot adtunk. A legutóbbi megmérettetés sem alakult másként.

A Mozaik Kiadó és a Csizmazia Magánalapítvány által szervezett Országos Természetismereti Versenyen Hajas Nóra (8. osztály) 3., Győrvári Lili (6. osztály) 2. helyezést ért el.

A versenyzőknek 4 fordulón keresztül kellett számot adnia hazánk (és különösen a szegedi Fehér-tó) madártani és egyéb természeti értékeiből. Tanulóink kérdéseket kaptak többek között a madarak vonulásáról, ragadozómadarakat veszélyeztető tényezőkről és invazív növényekről. Felkészítő tanáruk Takács Péter, iskolánk biológia tanára.

Lili és Nóri hétről hétre remekül vették az akadályokat, megérdemelten büszkélkedhetnek az országos eredményeikkel!

A biológia témájú versenyek tekintetében e tanévben különösen jól szerepeltek diákjaink, hiszen minden versenyen, ahol indultak helyezést sikerült elérniük megyei és országos szinten is.

Büszkék vagyunk rátok!

 

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.