“Óvodától az érettségiig” előadás

2019.10.22
2019. október 16-án iskolánk 7. osztályos tanulói részt vettek Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének támogatásával és a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESz által szervezett “Óvodától az érettségiig” című előadáson, melynek előadója Dr. Zacher Gábor PhD. toxikológus, c. egyetemi docens, igazságügyi szakértő volt.
Az előadás témája: Mindennapi mérgeink; alkohol, dohányzás, kábítószerek, energiaitalok – csupa olyasmi, amelyet fiatalon kipróbál valaki, de ki vagy mi dönti el a következő lépést? Kevés olyan függőség van, amely felnőtt korban alakul ki, ráadásul napjaink divatja épp a könnyű örömszerzésről szól.
Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.