Halloween!

2023.11.15

Az őszi időszak egyik kedvelt és várt ünnepe a Halloween. Ugyan nem egy tipikus magyar ünnep, de iskolánk profiljából adódóan-mint két tanítási nyelvű iskola- nagy hangsúlyt fektetünk arra és fontosnak tartjuk, hogy megismertessük tanulóinkkal az angolul beszélő országok kultúráját és hagyományait.

Előzetes feladatként töklámpást készítettek otthon a gyerekek. Csodás lámpások születtek! Majd a szünet előtti napokon az osztályok Halloween partit szerveztek, játékokkal, tánccal és ’Trick or Treat-csokit vagy csalunk’ édességgyűjtéssel. Ezek a délutánok a mókán kívül lehetőséget nyújtottak az osztályközösségek erősítésére is.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.