Közös megemlékezés

2022.09.11

Péntek reggel iskolánk diákjai és tanárai összegyűltek, megálltak kicsit emlékezni az előző délután elhunyt II. Erzsébet királynőről. Iskolánkban, mivel kéttannyelvű iskola vagyunk, gyakran beszélgetünk, olvasunk, tanulunk a királyi családról. Fontosnak tartottuk, hogy még utoljára meghallgassuk együtt a ‘God save our gracious Queen’ kezdetű himnuszt, hiszen szövege már aznap délután megváltozott. A gyerekek a faliújságon megtekinthették a Királynőről készült fotókat és érdekességeket is olvashattak az életéről.

Rest in peace Her Majesty The Queen

 

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.