Nyitra Angol Megyei Versmondó Verseny 2023

2023.11.30

Az idei tanévben az angol nyelvi munkaközösségünk 16. alkalommal szervezte meg a hagyományos Nyitra Angol Megyei Versmondó Versenyt november 23-án. Ez alkalommal is nagy volt az érdeklődés, rekordot döntöttünk a résztvevők számával, 13 iskolából 40 kolléga felkészítésével 55 alsós és 46 felsős tanuló mérettette meg magát. Sajnos néhányan betegség miatt nem tudtak részt venni a versenyen.

A versenyt a szokásos módon hirdettük meg, külön az alsó és felső tagozatos tanulók számára. Két különböző helyen, párhuzamosan folyt a  megmérettetés, elismert szakmai zsűri bírálta el a produkciókat. Az alsó tagozaton Vishalveer Luchoo, iskolánk nyelvi lektora és Christopher MacDonald, az Oladi Általános Iskola nyelvi lektora alkottak összeszokott párost. A felső tagozatban, a hagyományokhoz híven, Wagner Anikó (ELTE SEK nyelvtanár, pedagógiai szakértő) és Riffel Katalin (Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola angoltanára, szaktanácsadó) zsűriztek.

Minden tanuló arany, ezüst és bronz minősítést kapott és jutalomkönyvben részesült. Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját, akik segítették, bátorították a tanulókat.

Iskolánk tanulói nagyon szép eredményeket értek el.

Asbóth Lora 1.a- GOLD

Al-Zahri Zaina 1.b- GOLD

Fazekas Zoé 2.a- GOLD

Feltzner Hanga 2.b-SILVER

Nagy Léna 2.b- GOLD

Németh Frida 3.a- GOLD

Kovács Arnold 3.a- GOLD

Csepregi Panna 3.b- GOLD

Marosits Szonja 3.b – GOLD

Al-Zahri Dana 4.o-SILVER

Lukátsi Borbála 5.a – GOLD

Réthi Csongor 5.a – GOLD

Vas Izabella 5.a- GOLD

Szabó Botond 7.b-SILVER

Hajas Nóra 8.o-SILVER

Felkészítő tanáraik voltak:

Csepregi- Molnár Adél,

Dr. Füziné Németh Erika

Kovács Viktória

Nagy-Szabó Iréne

Sághy Rita

Vargáné Papp Júlia

Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját és gratulálunk a gyerekeknek. Köszönjük az Önkormányzatnak, a Mozaik Tankönyvkiadónak, Agora Művelődési Központnak a támogatását. Továbbá köszönjük kollégáinknak, iskolánk tanulóinak, és mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult, hogy sikeresen megrendezhettük a versenyt.

 

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.