Pályaorientációs nap

2021.10.13

A pályaorientációs napon az osztályok különböző foglalkozásokkal ismerkedhettek meg.

Az 1.a és 1.b osztályok az AGS Cégcsoport – AGS Tool Service Kft -ben jártak. A fröccsöntő szerszámok készítésével, cnc marókkal, szikraforgácsolóval ismerkedtek. Végül lézergravírozott névkártyát kaptak ajándékba.

A 2. osztály programja: Vasúti híd: vonatközlekedés megfigyelése, utazás autóbusszal, sofőr munkájának megfigyelése, Szombathelyi Erdészeti Zrt., az erdész bemutatója volt.

A  3. a, 3. b és a 4. osztály egy interaktív előadáson vett részt, amely a rendőri hivatást mutatta be, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság őrnagya Ódor Judit vezetésével. Az előadás és beszélgetés után egy kerékpáros akadálypályán próbálhatták ki a gyerekek a közlekedés “nehézségeit”. Nagyon élvezték diákjaink az interaktív részt és az akadálypálya összes résztvevője is élményekkel teli távozott a mai nap után.

Az 5.a, 5.b, 7.b  és 8. osztálynak a Vas Megyei Iparkamara kollégái tartottak játékos foglalkozásokat: Puzzle, zsákbamacska, “Titokzatos kártyák”, Time to move.

A 6. és a 7. a osztályok az Élelmiszeripari Technikum Tanműhelyében ismerkedtek a szakmával.

Mindenkinek köszönjük szépen a lehetőséget!
Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.