Pályaorientációs nap a Nyitrában

2022.10.24

2022. október 17-én, hétfőn az alsó tagozatosok vendégeket fogadtak az iskolában a pályaorientációs nap alkalmából. Ellátogatott hozzájuk az Állatvédők Vasi Egyesülete. Míg  Kiki és Némo kutyus ügyes trükkökkel nyűgözték le a gyerekeket, gazdijuk mesélt a felelős állattartásról és a kutyaiskola fontosságáról. Egy tűzoltóautó is érkezett hozzánk, vezetője pedig érdekes, interaktív előadást tartott a gyerekeknek. Egész délelőtt a gyerekekkel foglalkoztak a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületétől érkezett vendégeink és két kutyusuk, akik érzékenyítő programukkal nagy sikert arattak a gyerekek körében.
A felső tagozatosokat külső helyszíneken várták. Az 5. osztályosok az  ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriumba és a Saághy   parkba látogattak, a 6.a az Aptiv-ban, a 6.b a Falco-ban járt, a 8.b pedig egy rendhagyó osztályközgyűlésen vett részt a Városházán.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.