Szent Patrik nap

2023.03.21

Szent Patrik napja, Írország egyik védőszentjéhez kapcsolódóan az írek nemzeti ünnepe, amelyet minden év március 17-én ünnepelnek. A hagyomány szerint Szent Patrik ezen a napon halt meg (461-ben). Az ünneplés főként az ír kultúra köré épül, amikor a zöld szín és az ír szimbólumok (lóhere, szivárvány, kobold) kelnek életre. Iskolánk tanulói és tanárai zöld ruhába öltöztek ezen a napon. Az angol órákon is megemlékeztünk erről a napról. A kicsik színeztek, szókeresőztek, a nagyobbak megismerkedtek Szent Patrik életével, hozzá kapcsolódó legendákkal és szimbólumokkal, kvízek, játékok keretében.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.