Októberi programjaink

2023.10.22

Két hetedikes osztályunk a Kisalföldi AszC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum Tanműhelyében ismerkedett élelmiszeripari foglalkozásokkal. Három helyszínen próbálhatták ki ügyességüket: péksütemény-formázás, tortadíszítés, bonbon-készítés. Nagyon érdekes volt, hogy kipróbálhatták kreativitásukat.

A Mászóka Bt. jóvoltából oladi suliban vettünk részt falmászáson. Biztosítás mellett bátran kipróbálhattuk ügyességünket. Sokan biztosan visszatérünk még.

Pankaszon részt vettünk -mint ÖKO-iskola- a Falco és az Evangélikus Szeretetszolgálat szervezésében több tízezer facsemete ültetésében. Igazgatónő mellett mindannyian elültettünk egy-egy facsemetét, amit remélhetően gyerekeinknek is meg tudunk mutatni. A környezettudatos szemléletformálás mellett sok játékra is volt lehetőségünk. Ajándékokat, egész napi ellátást is kaptunk a szervezők jóvoltából. Két tanulónk szerzett első helyezést a versenyeken: Horváth-Takács Olivér 7.a és Szabó Botond 7.b. Egy szuper közösségi élménnyel lettünk gazdagabbak.

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.