Országos siker természetismeretben angol nyelven

2024.05.06

Győrvári Lili, iskolánk hatodik osztályos tanulója a Mozaik Kiadó által szervezett Országos Tanulmányi Verseny Science tantárgyában országos 2. helyezést ért el.

A megmérettetésen résztvevő diákoknak szeptembertől kezdve havonta megjelenő öt levelező fordulóban kellett bizonyítaniuk tudásukat a természettudományok széles palettáján. A versenyzőknek feladatokat kellett megoldaniuk a hópelyhek létrejöttétől az indiai és az afrikai elefánt közti különbségekig.

Lili természetszeretetének, kíváncsiságának, éles eszének és kemény munkájának köszönhetően érte el ezt a kiváló eredményt. A felkészülést Takács Péter biológia szakos tanárunk segítette.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.