Természetismereti versenyeredmény

2024.04.29

Iskolánk hatodikos természetbúvára, Győrvári Lili második helyezést ért el a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola ÖKO-NET természetismereti versenyén.

Felkészítő tanára Takács Péter.

A diákok egy általuk választott tanösvényről készített PowerPoint diasorral pályázhattak. Lili a tömördi Chernel István Nyomában Tanösvényről készített bemutatót. A verseny szervezői külön értékelték a tanulók saját fényképeit, melyekkel tele volt iskolánk diákjának beadványa. Ez nem is csoda, hiszen Lili sűrűn bekapcsolódik a Tömördi Madárvárta munkájába; a vonuláskutatás során madarakat szed a függönyhálókból és számos egyéb tudományos kutatásban segédkezik (például kullancsgyűjtés és virológiai célú tollgyűjtés). Ezek hallatán kijelentető, hogy hitelesen mutatta be a nemrég létesült tanösvényt.

Lili munkájához ezúton is gratulálunk!

Közeledő események:
Képzés
Nyitra Utcai Általános Iskola 2005 szeptemberétől magyar-angol két tanítási nyelvű oktatást biztosít. A két tanítási nyelvű oktatás célja, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvi tudást kiegyensúlyozottan fejlessze, a tanulókat megtanítsa az idegen nyelven való tanulásra, az idegen nyelvű információk feldolgozására, a tanulók alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár idegen nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják.
CROM Robotikai Klub
A klub célja, hogy tehetséges, érdeklődő gyerekek számára robotikai, elektronikai, programozási területen lehetőséget biztosítson az érdeklődésüknek megfelelő korszerű ismeretek magasabb szintű elsajátítására.